De heer Da Silva zal worden gekozen als voorzitter van de Raad van Bestuur en van WEG Participacoes, het bedrijf dat de WEG Group
controleert. De huidige Voorzitter van de Raad, de heer Nildemar Sacches, zal als bestuurslid aanblijven.

"De keuze voor Harry werd gebaseerd op een evaluatieproces waarin rekening werd gehouden met de mogelijkheden van het interne bestuur van WEG. Het besluit werd mede gebaseerd op een geschiedenis van 3 jaar van WEG participatiebeheer evenals collectief bestuur", zo verteld Decio da Silva.
De successen die Decio da Silva heeft geboekt, worden beschouwd als een zeer belangrijke stap in de groei van het bedrijf. Zijn participatie is essentieel geweest voor de wereldwijde uitbreiding van WEG.
Tijdens een speciale ceremonie kondigde Decio het eind van zijn periode als Voorzitter en CEO aan en tevens zijn nieuwe positie als Voorzitter van de Raad van bestuur en WEG Participacoes vanaf januari 2008. Hij benadrukte het belang van en de behoefte aan managementvernieuwingen voor de toekomstige groei van WEG.
Tijdens zijn toespraak becommentarieerde Harry Schmelzer de grote verantwoordelijkheid die hij in zijn nieuwe positie zal hebben. "Ik ben er zeker van dat het moeilijk zal zijn om een Voorzitter te evenaren met vele kwaliteiten, een unieke persoonlijkheid en wie een zeer bekende en gerespecteerd internationaal manager werd."
Harry Schmelzer Jr. werkt sinds 1980 bij WEG. In 1983 werd hij Sales Supervisor en in 1986 Sales Manager. Hij was van 1992 tot 2006 Managing Director van de vroegere productie eenheid WEG Acionamentos (schakelmateriaal). Daarna werd hij Managing Director van WEG motores. In 2007 werd hij benoemd tot Regionaal Directeur voor Europa, hij verhuisde daarvoor naar Portugal. Harry, 49 jaar oud, is afgestudeerd elektrotechnicus met specialisatie in Bedrijfsadministratie.
Daarnaast volgde hij verschillende opleidingen op het gebied van financiĂŤn en management. Onder andere bij Kellog in de VS en IMD International in Zwitserland.
Afdeling Marketing
WEG Exportadora SA